Kdybychom řekli plaťte méně a uděláte něco pro svou peněženku, tak je to srozumitelné každému. Ale jak s tím souvisí pomalé vaření?! Jednoduše, při pomalém vaření s naším „tajným tipem“ – speciálním vakem Wonderbag – uvedete pokrm v hrnci k teplotě 100 °C a pak již ohřev vypnete a necháte vypnutý. A náš pokrm se stále vaří třeba i 4 hodiny!
Co je na pomalém vaření tak jedinečného?
Vlastně nic a všechno. Pomalé vaření je totiž mimořádně šetrné k potravinám, zejména masu, které je v něm geniálně měkké a mimořádně chutné. A přitom takto již vařily naše prababičky, maso nejdříve rychle orestovali a pak je vložili v hrnci do pece, kdy byla teplota pod 100 °C, a zde se vše pomalu vařilo dalších několik hodin.
Náš „tajný tip“ pro milovníky dobrého jídla se jmenuje vak Wonderbag na pomalé a zdravé vaření.
Tento tepelně izolovaný vak umožňuje dovařit pokrm, který byl uveden do varu bez použití jakékoliv další energie. Například udrží pokrm teplý při teplotě 85 °C po dobu 4 hodin. Kdo jednou uchutná maso „Sous Vide“ jak takomu vznosně říkají Francouzi, zjistí, že maso takto upravené je prostě jedinečné! Oceníte ho nejen doma, ale například i na cestách či v kempu, mimochodem kempování je opět in.
Chci vědět více o úsporách pro svou peněženku!